Ingehaakt het begin

Eerste blog Ingehaakt merk Start

De dag dat ik leerde haken weet ik nog al te goed.

Het was een paar jaar geleden, en ik wilde graag leren haken maar had dit nog nooit gedaan. Ik zou die dag over een week een workshop doen en een portemonneetje leren haken. Ik begon gelijk enthousiast met vanaf de start in het rond leren haken, leek dit volgens anderen een goed plan? Nee

Had ik voorbereidingen getroffen? Nou, het poppetje dat ik meebracht en dacht dat ik goed gemaakt had bleek volgens de lerares van de workshop binnenstebuiten gehaakt...hoe ik het voor elkaar kreeg, zij had geen idee! Maar het was zelfs nog iets geworden!

Dit echter was geen voorbode voor mijn latere werken.

Ik kreeg de slag te pakken en haakte er vrolijk op los! Portemonneetjes en later ook babyslofjes. Geweldig vond ik het en langzaam maar zeker kregen mensen het door en begon ik met de verkoop bij een plaatselijke ondernemer waar je als particulier tegen betaling een kratje als ruimte in de winkel kon huren.

Liepen de verkopen goed? Haha nee dat niet maar de lol was er niet minder om!

Ik kreeg een passie voor zelfgemaakte spullen, en veel complimenten en lof over mijn nette en precieze werk.

Na lang nadenken noemde ik (Inge) mijzelf Ingehaakt. (Inge-haakt), nu weet je gelijk waar deze naam vandaan komt!

Nee dat ik zou inhaken op de trend van de mondkapjes had ik tot 6 weken geleden geen idee van en had ik ook nooit kunnen vermoeden.

COVID-19 dook op, en mondkapjes werden het nieuwe normaal.

Ik was in de tussentijd zonder werk komen te zitten, en grapte al naar mensen dat ik altijd mijn passie voor handmade kon gaan inzetten om de wereld een mooiere plaats te maken en mondkapjes kon gaan naaien.

Dat ik dit ook later zou gaan doen, ik denk dat ik dat toen nog niet besefte, maar het gebeurde.

Waar ik begon met 1 voor mijzelf, werden dit er al snel wat voor vrienden en familie, de prints, de keuze voor de quiltstof het sloeg aan!

Mensen waren enthousiast en konden mijn werk en netheid van werken zeer waarderen.

Toen kwam het idee van de site. Ik kon met Ingehaakt zo heel Nederland bereiken (en misschien zelfs andere landen) en ik kon mensen voorzien van een prachtig mondkapje. Zo lever ik mijn bijdrage aan een kleurigere en fleurigere wereld.

Ingehaakt het nieuwe Nederlandse handgemaakte merk was meer dan een hobby, het werd een merk.

Inge (Ingehaakt)

 

 


Laat een reactie achter